Na vrlo specifičnom i kompetitivnom tržištu gotovinskih kredita, izazov je stvoriti prepoznatljivo ime i uspješno komunicirati njegove vrijednosti. Za razliku od kredita koje odobravaju banke, krediti štedno kreditnih zadruga pred primatelje kredita postavljaju manje uvjeta i niže kriterije. Međutim, krediti štedno kreditnih zadruga imaju lošiji imidž i nerijetko su percipirani kao „zelenaški“. Kako u takvoj situaciji stvoriti prepoznatljivu i vjerodostojnu marku štedno kreditne zadruge? Obećanja brzih gotovinskih kredita, bez obzira na primanja i status, redovito se potencijalnim klijentima obraćaju s fotokopirnih letaka na stupovima javne rasvjete, tramvajskim stanicama i ostalim javnim površinama. Neki se pak krediti oglašavaju u dnevnim novinama, na stranicama prepunih šarenih oglasa za druge kredite, tarot linije i escort službe.

Ovakav način komunikacije, suvišno je naglašavati, neprilagođen je usluzi koju oglašava. Krediti, kao i novac općenito, osjetljiva su tema, a glavni preduvjet kod odabira usluga vezanih uz novac je uvijek i prije svega – sigurnost. Čitav banakarski sustav temeljen je na načelima povjerenja i sigurnosti. Zato šareni oglasi i fotokopirani listovi s bezimenim brojem mobitela kao jedinim kontaktom nikako ne mogu pružiti taj prijekopotrebni osjećaj sigurnosti. Uz to, redovni medijski izvještaji o novčanim prijevarama i financijskim malverzacijama dodatno su doprinjeli stvarnju loše slike o načinu poslovanja štedno-kreditnih zadruga.

Kako bi se zadobilo povjerenje potencijalnih korisnika, za ŠKZ MENS bilo je potrebno postaviti čvrste komunikacijske standarde. Prvo je osmišljen jednostavni i prepoznatljivi logotip. Krug u kvadratu, pravilan i vrlo uočljiv logotip, simbolizira kovanicu omeđenu i osiguranu sa svih strana. Standardizirani logotip je još i sada dosta neuobičajen u komunikaciji ponuđača brzih gotovinskih kredita. Osim diferencijacije, logotip pridonosi i prepoznatljivosti, a njegovo redovito korištenje stvara osjećaj stabilnosti i sigurnosti u institciju koja stoji iza njega. Da bi se osjećaj institucionalnosti i sigurnosti dodatno naglasio, odabrani su i vizuali koji prate svaki MENS oglas. Kao simbol tradicije, čvrstoće, snage i sigurnosti odabrani su antički stupovi. Ujedno, oni su nerijetko i simbol banaka i bankarskog sustava što je svakako pozitivna asocijacija za štedno kreditnu zadrugu. Za upotpunjavanje identiteta MENS-a, odabrana je i karakteristična plava boja, još jedan element komunikacijske doslijednosti.

Štedno kreditna zadrzga MENS oglašava se isključivo putem oglasa u tisku. Konzistentnim i unificiranim oglasima stvoren je imidž pouzadne udruge i poželjnog pružatelja usluga kreditiranja.